Ribe naših voda Lipan, potočna postrv, šarenka, sulec, ščuka, smuč, krap, belica

Ribe naših voda

lipan Lipan - Thymallus thymallus je dovoljeno loviti od 01. 06. do 30.9. Ribolov je dovoljen z vsemi vrstami umetnih muh (suha muha, nimfa, potezanka). Ribolov se izvaja z muharsko palico in eno navezano umetno muho, vezano na trnek brez zalusti ali s stisnjeno zalustjo. Lovi se izključno po sistemu »ujemi – spusti«.
potocna_postrv Potočna postrv - Salmo trutta m. fario je dovoljeno loviti od 01. 03. do 30.09. Ribolov je dovoljen z vsemi vrstami umetnih muh (suha muha, nimfa, potezanka). Ribolov se izvaja z muharsko palico in eno navezano umetno muho, vezano na trnek brez zalusti ali s stisnjeno zalustjo. Lovi se izključno po sistemu »ujemi – spusti«.
sarenka Šarenka (ameriška postrv) – Oncorhynchus mykiss je dovoljeno loviti od 01. 03. do 31.11. Ribolov je dovoljen z vsemi vrstami umetnih muh (suha muha, nimfa, potezanka). Ribolov se izvaja z muharsko palico in eno navezano umetno muho, vezano na trnek brez zalusti ali s stisnjeno zalustjo. Lovi se izključno po sistemu »ujemi – spusti«.
Sulec Sulec - Hucho hucho je dovoljeno loviti od 01. 11. do 14.02., z umetno vabo (vobler, silikonska ribica, blestivka, potezanka), ki mora biti daljša kot 10 cm. Ribolov se izvaja z dnevno ribolovno dovolilnico. Ribolov se izvaja izključno v paru.
Ščuka Ščuka - Esox luciu je v ribniku dovoljeno loviti vse leto, razen v času lovopusta od 1. 2. do 30. 4.. Ribolov je dovoljen z umetno vabo (vobler, silikonska ribica, blestivka, potezanka).
Smuč Smuč - Stizostedion lucioperca je v ribniku dovoljeno loviti vse leto, razen v času lovopusta od 1. 3. do 31. 5.. Ribolov je dovoljen z umetno vabo (vobler, silikonska ribica, blestivka, potezanka).
Krap Krap - Cyprinus carpio je dovoljeno loviti vse leto. Ribolov je za goste dovoljen z dnevno ribolovnico, za člane RD Mozirje pa z letno in dnevno ribolovnico. Dovoljen je uplen enega kosa krapa.
klen Belice (mrena - Barbus barbus, klen - Leuciscus cephalus cephalus) je dovoljeno loviti vse leto, razen v lovopustu, od 01.06 do 30.06. Pravico do ribolova belic imajo samo člani RD Mozirje.