Novice  

Poročilo o delu v RD Mozirje v letu 2020

0 Komentarji
1519
13-02-2021

V letu 2020 smo imeli 4 seje upravnega odbora, katerih se je udeležil tudi predsednik nadzornega odbora. Skupaj smo obravnavali poslovanje ter tekoče delo v RD. Predsednik se  je udeležil vseh sej na nivoju ZRD Celje, kakor tudi sej Ribiške zveze Slovenije. Zaradi epidemije je bil program sej zmanjšan na nujne seje. Na volilni skupščini smo spomlad iizvolili novo vodstvo R.D.

Delo mladinske sekcije je v letu 2020 usklajeval upravni odbor in posamezni ribiči. Med počitnicami smo imeli tedenska srečanja, na koncu sezona pa smo organizirali enodnevni tabor s tekmo in piknikom. Srečanja se je udeležilo 15 mladih ribicev. 

Tekmovalna komisija je organizirala 4 tekme naših članov v lovu rib s plovcem. Organizirali smo tekmo za pokal Gaj, Kojcev memorial ter tekme muharjev veteranov, članov in mladincev. Ekipa naših plovčkarjev je dosegla drugo mesto 2. mesto v regijskem tekmovanju. Mladinec Žan Bastl je osvojil 2. mesto v regiji. Ekipa v A-ligi pa je imela zaradi epidemije Covid-19 realiziranih le 4 od 8 predvidenih tekem.

Organizirali smo 3 intervencijske odlove:
· v Šmartnem ob Dreti odlov zaradi obnove jezu;
· v Letušu zaradi obnove mostu;
· na grušoveljski strugi zaradi obnove elektrarne pri Mlinarju.

Redni odlovi na potokih so zaradi epidemije odpadli. Odlovili smo ščuke v ribniku 2 na Prihovi. Čistilne akcije so odpadle. Urejevali smo samo okolico ribnika in del Drete v Kropi. Tekom leta smo obnovili in prepleskali pisarno v ribiškem domu ter temeljito obnovili notrnanjost brunarice.

Čuvajska služba je izvajala kontrole ribolova, kakor tudi čuvala vode pred onesnaževanjem. Trenutno imamo 7 aktivnih čuvajev.

V Savinjo, Dreto ter ribnik Gaj smo vložili ustrezno število rib (glej Informator 2021), iz naslova najemnine ribogojnice smo vložili 1000kg merske šarenke. Zaradi pandemije se je zmanjšal obisk ribičev turistov, kar je pomenilo tudi manjši prihodek od prodaje turističnih kart. Skoraj vso sezono pa je bila zaprta tudi naša gostilna. Najemnici v času zaprtja nismo računali najemnine (sklep UO), opažamo pa povečanje ribolova plenilcev in belic v ribniku Gaj. Lepo je videti, da prihajajo tudi mlade družine z nadebudnimi mladimi ribiči, ki se pri nas naučijo osnov ribolova.

Problem pa še vedno ostaja veliko število ribojednih ptic (kormoran, siva čaplja), kakor tudi vse večja prisotnost vidre v naših revirjih.

Upamo, da se bo pandemija Covid-19 umirila, da bomo lahko ob Savinji in Dreti videli veliko navdušenih ribičev turistov, kakor tudi članov RD Mozirje, ki so bili v letu 2020 prikrajšani za ribiške trenutke.

Vsem ribičem želimo dober prijem!

Mozirje, 11.2.2021
Predsednik RD Mozirje
Milan KOJC

0.0
Zadnja posodobitev: -/-
Sorodne Novice: RD Mozirje - katastrofalna poplava 2023 Skupni ribolov sulca v RD Mozirje Skupščina RD Mozirje 2014
poročilo

Brez komentarjev...

Komentirajte

Vaš e-naslov ne bo objavljen..